Rulouri cu naut si sos de iaurt

Printeaza

Rulouri cu naut si sos de iaurt din: lipii, naut, rosii cherry, lamaie, ardei iute, chimen, ulei, mustar, coriandru, iaurt.

Ingrediente:Rulouri cu naut si sos de iaurt

  • 2 lipii libaneze mici
  • 300 g năut din conservă
  • 3-4 roşii cherry
  • zeama de la 1/2 lămâie verde
  • 1 ardei iute verde
  • 1/2 linguriţă seminţe de chimen
  • ulei

Pentru sos:

  • 1 linguriţă ulei de măsline
  • 1/4 linguriţă muştar
  • 1 lingură coriandru verde tocat
  • 4 linguri iaurt natural

 

Mod de preparare:

Incingi într-o tigaie 1 linguriţă de ulei şi căleşti seminţele de chimen timp de 1 minut, amestecând uşor, ca să-şi elibereze aroma.

Adaugi ardeiul iute, în prealabil curăţat şi tocat fin, năutul scurs şi călit şi roşiile opărite, decojite şi tăiate în sferturi. Căleşti ingredientele 2 minute, după care iei vasul de pe foc şi zdrobeşti ingredientele uşor, până obţii o pastă nu foarte fină, pe care o amesteci cu zeama de lămâie verde.

Intinzi pasta cu năut pe lipiile uşor încălzite şi rulezi.

Pentru sos, mixezi ingredientele şi repartizezi sosul în două boluri. Serveşti lipiile alături de sosul rece de iaurt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.