Rulouri cu Scorțișoară și Aromate – Cea Mai Bună Rețetă de Cinnamon Rolls din: faina alba de grau, drojdie, lapte caldut, zahar alb, unt nesarat, sare, scortisoara, zahar brun, extract de vanilie. Descoperiți rețeta noastră exclusivă de Rulouri cu Scorțișoară. Urmați pașii simpli pentru un desert clasic, cu informații complete despre calorii și macronutrienți. Cu […]
Rulouri cu nucă
PrinteazaRulouri cu nucă din: galbenus, lapte, faina, oua, drojdie, unt, lapte, zahar, sare, nuca macinata si crema de ciocolata.
- 1 galbenus
- 3 linguri cu lapte
pentru aluat:
- 550 g faina
- 2 oua
- 15 g drojdie
- 60 g unt topit
- 200 ml lapte
- 100 g zahar
- 1/2 lingurita cu sare
pentru umplutura:
- 250 g nuca macinata
- 100 g crema de ciocolata
Mod de preparare:
Cerne făina într-un castron, fă în mijloc o adâncitură şi pune drojdia zdrobită, o linguriţă cu zahăr, sare şi puţin lapte călduţ.
Lasă la dospit 15 minute, încorporează treptat făina de pe margine şi adaugă restul de lapte călduţ, untul topit şi ouăle bătute.
Frământă până ce obţii un aluat care nu se mai lipeşte de mâini. Acoperă-l cu un şervet şi lasă-l să crească, la loc cald, două ore.
Intinde din aluat două foi mai groase. Unge-le cu crema de ciocolată şi presară nuca măcinată. Rulează pe lungime, destul de strâns.
Taie din fiecare rulou bucăţi de 4-5 cm. Aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Unge cu gălbenuş bătut cu lapte. Coace-le la cuptor, la foc moderat, 25-35 de minute
Rulouri cu nucă
Pofta buna!
poate iti place si:
Rulouri cu Scorțișoară și Aromate – Cea Mai Bună Rețetă de Cinnamon Rolls
Pofta buna!