Rulouri cu nucă

Printeaza

Rulouri cu nucă din: galbenus, lapte, faina, oua, drojdie, unt, lapte, zahar, sare, nuca macinata si crema de ciocolata.

Ingrediente:Rulouri_cu_nuca

  • 1 galbenus
  • 3 linguri cu lapte

pentru aluat:

  • 550 g faina
  • 2 oua
  • 15 g drojdie
  • 60 g unt topit
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita cu sare

pentru umplutura:

  • 250 g nuca macinata
  • 100 g crema de ciocolata

 

Mod de preparare:

Cerne făina într-un castron, fă în mijloc o adâncitură şi pune drojdia zdrobită, o linguriţă cu zahăr, sare şi puţin lapte călduţ.

Lasă la dospit 15 minute, încorporează treptat făina de pe margine şi adaugă restul de lapte călduţ, untul topit şi ouăle bătute.

Frământă până ce obţii un aluat care nu se mai lipeşte de mâini. Acoperă-l cu un şervet şi lasă-l să crească, la loc cald, două ore.

Intinde din aluat două foi mai groase. Unge-le cu crema de ciocolată şi presară nuca măcinată. Rulează pe lungime, destul de strâns.

Taie din fiecare rulou bucăţi de 4-5 cm. Aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Unge cu gălbenuş bătut cu lapte. Coace-le la cuptor, la foc moderat, 25-35 de minute

 

Rulouri cu nucă

Rulouri_cu_nuca

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Rulouri cu Scorțișoară și Aromate – Cea Mai Bună Rețetă de Cinnamon Rolls

Rulouri cu Scorțișoară și Aromate – Cea Mai Bună Rețetă de Cinnamon Rolls din: faina alba de grau, drojdie, lapte caldut, zahar alb, unt nesarat, sare, scortisoara, zahar brun, extract de vanilie. Descoperiți rețeta noastră exclusivă de Rulouri cu Scorțișoară. Urmați pașii simpli pentru un desert clasic, cu informații complete despre calorii și macronutrienți. Cu […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.