Rulouri cu nuci
PrinteazaO reteta delicioasa de rulouri cu nuci, faina, drojdie, zahar pudra, unt, apa, sare, zahar, scortisoara, zahar vanilat, miere, ou.
- 1/2 kg făină
- 1 cub drojdie proaspătă
- 2 vârfuri de cuţit de zahăr pudră
- 2 linguri unt
- 350 ml apă
- un praf de sare
Ingrediente umplutură:
- 250 g nucă măcinată
- 2 linguri de zahăr
- 1 lingură de scorţişoară
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 1 linguriţă de miere
- albuş
Mod de preparare:
Se prepară întâi aluatul, pentru care drojdia se desface în puţină apă şi apoi se toarnă în făina cernută. Se pun şi celelalte ingrediente şi se lucrează un aluat potrivit de tare. Se lasă aluatul la crescut pentru 30 de minute.
Toate ingredientele pentru umplutură se amestecă, mai puţin albuşul, care se pune, bătut, la final. Aluatul se întinde cu sucitorul pe masa uşor înfăinată şi din el se taie triunghiuri sau pătrate. Pe fiecare bucată de aluat se pun o linguriţă sau două de umplutură de nuci, se rulează şi se aseaza în tava de copt, foarte putin unsă cu ulei.
Se bat ouăle ca pentru omletă şi se ung rulourile înainte de a le da la cuptor pentru 20 de minute.
Rulouri cu nuci
Pofta buna!