Rulouri cu sunca si carne de miel
PrinteazaRulouri cu sunca si carne de miel din: carne de miel, sunca, ceapa, oua, cerdeata, carnati, untura, vin, piper.
- 2 bucăţi (500 g) carne de miel
- 300 g şuncă
- 2-3 cepe
- 2 ouă
- 2 legături verdeaţă
- 300 g cârnaţi
- 2 linguri untură
- 1 pahar vin alb
- piper
- sare
Mod de preparare:
Fierbi ouăle tari, apoi le decojeşti. Tai şunca şi ouăle în cuburi. Toci mărunt ceapa şi verdeaţa. Tai cele două bucăţi de carne în felii subţiri, pe care le presari cu sare şi cu piper. Aşezi peste ele şunca, ceapa, verdeaţa şi ouăle.
Presari umplutura cu sare şi cu piper după gust. Pui deasupra cârnaţii tăiaţi pe lungime. Rulezi şi prinzi cu scobitori rulourile sau cu sfoară. Aşezi rulada într-o tavă unsă cu untură şi introduci rulourile în cuptor. După 1/4 oră, torni 200 ml apă şi dai din nou tava în cuptor.
Periodic, stropeşti carnea cu sosul din tavă şi laşi rulourile în cuptor. Când s-au rumenit, torni vinul şi mai laşi preparatul în cuptor pentru 10-15 minute. Tai rulourile după ce s-au mai răcit şi le serveşti împreună cu sosul din tavă şi cu garnitura de legume sau de orez.
Rulouri cu sunca si carne de miel
Pofta buna!