Rulouri cu surimi şi ananas
PrinteazaRulouri cu surimi şi ananas din: foi de alge nori, ceapa verde, batoane de surimi, orez, avocado, castravete, limeta, ghimbir, sofran, otet de orez, zahar, sare, piper.
- un pachet foi de alge nori
- ceapa verde
- 400 g batoane de surimi
- 300 g orez pentru sushi
- un avocado
- un castravete
- o conserva de ananas
- o limeta
- o lingura cu ghimbir ras
- cateva fire de sofran
- otet de orez
- zahar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Orezul se fierbe in apa cu sare 15 minute, se scurge si se pune intr-un bol. Se lasa sa se raceasca 10 minute, se adauga doua linguri cu zahar tos si doua linguri cu otet, se amesteca si se lasa la racit. Avocado şi castravetele se curăţă de coajă şi se taie bastonaşe.
Se curăţă o legătură de ceapă verde, se spală, se taie bastonaşe şi se pune lângă avocado. Se aşază o foaie de alge pe un şervet de bambus, se aşază orez peste toată foaia, lăsând liber un centimetru la margini ca să nu iasă orezul. Se aşază de-a latul bas- tonaşe de avocado, castravete şi ceapă.
Se pun batoane de surumi, se ruleaza si se preseaza putin ca sa se formeze ruloul. Se lasa 10 minute, se taie bucati si se asaza pe un platou. Ananasul se scoate intr-un bol, se adauga sucul de limeta, sare si piper. Se pune sofranul fiert cu putin sirop, se amesteca si se serveste alaturi de rulourile cu surimi.
Ghimbir ras se poate adauga si la ananas, pentru un plus de gust.
Rulouri cu surimi şi ananas
Pofta buna!