Rulouri cu surimi
Printeaza
- 150 g orez pentru sushi
- 150 g batoane de surimi
- două linguri de oţet de orez
- o linguriţă de zahăr tos
- o linguriţă de sare
- o jumătate de linguriţă de pudră de curry
- piper
- 4 foi de alge
- sos de soia
- mărar
- salată de crudităţi
Mod de preparare:
Orezul se spală cu apă rece, se fierbe până când s-a înmuiat, apoi se pune într-o strecurătoare. Batoanele de surimi se pun într-un vas-înalt şi peste ele se toarnăsapă fierbinte. Se acoperă şi se lasă deoparte zece minute.
Intr-un pahar se pune oţetul, zahărul tos şi şarea. Se amestecă totul până când sarea şi zahărul s-au topit, apoi se lasă într-un castron. Se adaugă orezul, piperul şi pudra de curry. Se amestecă până când orezul a absorbit tot lichidul.
Batoanele de surimi se scot din apă şi se pun într-o strecurătoare. Se aşază o foaie de alge pe ruloul de bambus sau pe un şervet de bucătărie.
Se presară orezul pe aproape toată foaia, lăsând liberă o margine. Se aşază batoanele de surimi pe o margine, se presară mărar tocat şi se rulează foaia de alge cu ajutorul ruloului de bambus.
Se presează puţin ca să ia forma dorită, se îndepărtează ruloul şi se taie în bucăţi egale. Se servesc împreună cu sosul de soia sau cu o salată de crudităţi.
Poftă bună!