Rulouri de aluat cu umplutura de miel

Printeaza

Rulouri de aluat cu umplutura de miel din: carne tocata de miel, ceapa, usturoi, ulei, chimion, scortisoara, boia, ghimbir, patrunjel, seminte de pin, ou, aluat Yufka, unt, susan.

Ingrediente:Rulouri de aluat cu umplutura de miel

  • 400 g carne tocată de miel
  • câte o ceapă şi un căţel de usturoi tăiate mărunt
  • ulei de măsline
  • câte 1/2 de lingură de chimion, scorţişoară, boia, ghimbir
  • 4 linguri de pătrunjel tocat mărunt
  • 4 linguri de seminţe de pin prăjite
  • 1 ou
  • 6 foi de aluat Yufka
  • 80 g unt topit
  • 1 lingură de seminţe de susan

 

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 175 °C. Carnea tocată se căleşte în ulei timp de 8 minute împreună cu ceapa, usturoiul, condimentele şi pătrunjelul.

După aceea, se scurge grăsimea şi se în­globează seminţele de pin şi oul.

Se aşează unele peste celelalte foi de aluat Yufka cu partea îngustă în jos pe suprafaţa de lucru, în timp ce restul aluatului se acoperă cu o cârpă umedă. Foaia de aluat se taie pe lungime în  fâşii, iar acestea se aşează unele peste celelalte şi se ung cu unt, două câte două.

Se ung cu restul untului, se presară pe deasupra susan şi se coc 15 minute. Se aşează o lingură de umplutură la capătul unei fâşii, se întorc marginile şi se rulează ca o ţigaretă.

 

Rulouri de aluat cu umplutura de miel

Rulouri de aluat cu umplutura de miel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.