Rulouri de bacon cu telina si carnati
PrinteazaRulouri de bacon cu telina si carnati din: carnati cu boia, telina, bacon, lamaie, ulei.
- 200 g cârnaţi cu boia
- 2 ţeline (mai mari)
- bacon
- lămâie
- ulei
Mod de preparare:
Se iau ţelinele, se curăţă şi se taie felii de grosimea unui deget. Se condimentează cu sare şi piper, se stropesc cu puţină lămâie şi se lasă deoparte. Intre timp, se taie felii cârnaţii cu boia. Se scurg de zeamă feliile de ţelină şi pe fiecare se aşază câte 1 -2 felii de cârnaţi.
Se înfăşoară apoiţelina şi cârnaţii în felii foarte subţiri de bacon, care se prind mai strâns cu scobitori. Intr-o cratiţă cu pereţii mai înalţi se încing cinci linguri de ulei şi se prăjesc pacheţelele de bacon pe ambele părţi. Se scot pe un platou şi se servesc calde, cu piure de cartofi şi salată de sezon.
Pofta buna!