Rulouri de calcan cu mazăre
PrinteazaO reteta de rulouri de calcan cu mazare din: fileuri de calcan, ulei de masline extravirgin, vin alb, lamaie, sare, piper, ceapa, ou, ricotta, pesmet, usturoi, patrunjel, marar, mazare si sos de rosii.
- 8 fileuri de calcan
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 pahar vin alb
- 1 lămâie
- sare şi piper
pentru umplutură:
- 1/2 ceapă
- 1 ou
- 50 g ricotta
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri pesmet
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 legătură pătrunjel
- 1/2 legătură mărar uscat
pentru mazăre:
- 500 g mazăre boabe
- 1/2 ceapă
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 300 ml sos de roşii
- sare şi piper
Mod de preparare:
Condimentează cu sare şi piper, după gust, fileurile de calcan. Căleşte în 2 linguri de ulei încins jumătate de ceapă tăiată mărunt împreună cu usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat şi pesmetul.
Lasă amestecul să se răcească, adaugă oul, ricotta, sare şi piper, după gust, şi mărarul tocat mărunt; amestecă bine toate ingredientele şi întinde compoziţia pe fileurile de peşte.
Rulează fileurile de peşte, fixează-le cu câte o scobitoare, pune-le într-un vas termorezistent uns cu ulei de măsline, stropeşte-le cu zeama de lămâie şi vinul alb, apoi coace-le 10 minute în cuptorul încălzit la 190° C.
Intre timp, prăjeşte jumătate de ceapă tocată într-o tigaie în 2 linguri de ulei de măsline încins, adaugă sosul de roşii, mazărea, sare şi piper, după gust, şi, dacă este nevoie, un polonic cu supă.
Lasă mazărea să fiarbă o jumătate de oră, apoi transfer-o în vasul cu rulourile de calcan. Pune vasul din nou în cuptor, lasă-l încă 10 minute şi serveşte preparatul fierbinte.
Rulouri de calcan cu mazăre
Pofta buna!