Rulouri de calcan cu sos de marar
PrinteazaRulouri de calcan cu sos de marar din: hribi, fileuri de calcan, ulei de masline, paine prajita, vin alb, supa concentrata de peste sau de legume, smantana, ceapa, ierburi aromatice, marar, sare si piper.
- 300 g hribi
- 8 fileuri de calcan, fară piele
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 100 g pâine prăjită
- 200 ml vin alb
- 300 ml supă concentrată de peşte sau de legume
- 100 ml smântână dulce
- 2 cepe mici
- 1 legătură ierburi aromatice
- 1 legătură mărar
- sare şi piper
Mod de preparare:
Căleşte 1/2 din ceapa tocată într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins, adaugă hribii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi felii subţiri (păstreză câteva pentru decor) şi prăjeşte totul la foc mare câteva minute.
Mixează în blender pâinea prăjită şi ierburile aromatice şi amestecă jumătate din compoziţia obţinută cu hribi.
Bate uşor cu ciocanul fileurile de calcan, apoi aşază-le cu partea pe care a fost pielea în sus. Pune pe ele umplutura şi rulează-le. Aşază rulourile într-un vas termorezistent cu marginile joase uns în prealabil, apoi stropeşte-le cu jumătate din cantitatea de vin şi de supă.
Presară rulourile cu amestecul de pesmet şi ierburi aromatice rămas şi coace-le 10 minute în cuptor. Pune la fiert într-o crăticioară smântână, restul de vin alb şi de supă şi ceapa tocată rămasă şi lasă-le până când scad la jumătate.
Strecoară zeama lăsată de peşte la copt şi adaug-o în sosul de smântână, împreună cu mărarul tocat, sare şi piper. Păstrează câteva crenguţe de mărar pentru decor.
Aranjează rulourile pe farfurii individuale, toarnă peste ele sosul.
Pofta buna!