Rulouri de calcan şi ciuperci, cu sos de roşii şi busuioc

Printeaza

O reteta delicioasa de rulouri de calcan si ciuperci, cu sos de rosii si busuioc din: fileuri de calcan, ciuperci, paine toast, ceapa, ulei de masline extravirgin, patrunjel, vin alb, sare si piper, rosii, frunze de busuioc, usturoi si rucola.

Ingrediente:Rulouri de calcan şi ciuperci, cu sos de roşii şi busuioc

  • 8 fileuri de calcan
  • 200 g ciuperci champignon
  • 50 g pâine toast
  • 1 ceapă mică
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 100 ml vin alb
  • sare şi piper

pentru sos:

  • 600 g roşii
  • linguri ulei de măsline extravirgin
  • 3-4 frunze de busuioc
  • 1 căţel de usturoi
  • sare şi piper

pentru decor:

  • 250 g rucola

 

Mod de preparare:

Curăţă şi spală bine ciupercile, taie-le lamele şi căleşte-le într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins, împreună cu ceapa tocată. Stropeşte-le cu 50 ml de vin alb şi lasă-le să fiarbă până când acesta se evaporă.

Fărâmiţează pâinea şi pune-o într-un castron. Pune ciupercile în blender, pasează-le şi amestecă-le cu pâinea. Condimentează cu sare, piper, după gust, şi pătrunjelul tocat, apoi amestecă bine.

Bate uşor cu ciocanul de şniţele fileurile de calcan, aşază pe ele compoziţia de ciuperci şi rulează-le strâns, pe lungime.

Pune-le într-un vas termorezistent uns cu ulei, adaugă sare şi piper, după gust. Toarnă vinul rămas peste ele şi coace-le 15 minute în cuptorul încălzit la 180° C.

Opăreşte 30 de secunde roşiile în apă clocotită, cură- ţă-le de coajă (foto 1) şi taie-le cubuleţe. Prăjeşte usturoiul într-o crăticioară cu 2 linguri de ulei încins, pune roşiile şi fierbe-le 10-12 minute.

Adaugă busuiocul tocat, un praf de sare şi de piper. Aşază rulourile pe un pat de rucola, stropeş- te-le cu puţin ulei şi serveşte-le cu sosul de roşii.

Rulouri de calcan şi ciuperci, cu sos de roşii şi busuioc

Rulouri de calcan şi ciuperci, cu sos de roşii şi busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.