Rulouri de calcan şi ciuperci, cu sos de roşii şi busuioc
PrinteazaO reteta delicioasa de rulouri de calcan si ciuperci, cu sos de rosii si busuioc din: fileuri de calcan, ciuperci, paine toast, ceapa, ulei de masline extravirgin, patrunjel, vin alb, sare si piper, rosii, frunze de busuioc, usturoi si rucola.
- 8 fileuri de calcan
- 200 g ciuperci champignon
- 50 g pâine toast
- 1 ceapă mică
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 100 ml vin alb
- sare şi piper
pentru sos:
- 600 g roşii
- linguri ulei de măsline extravirgin
- 3-4 frunze de busuioc
- 1 căţel de usturoi
- sare şi piper
pentru decor:
- 250 g rucola
Mod de preparare:
Curăţă şi spală bine ciupercile, taie-le lamele şi căleşte-le într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins, împreună cu ceapa tocată. Stropeşte-le cu 50 ml de vin alb şi lasă-le să fiarbă până când acesta se evaporă.
Fărâmiţează pâinea şi pune-o într-un castron. Pune ciupercile în blender, pasează-le şi amestecă-le cu pâinea. Condimentează cu sare, piper, după gust, şi pătrunjelul tocat, apoi amestecă bine.
Bate uşor cu ciocanul de şniţele fileurile de calcan, aşază pe ele compoziţia de ciuperci şi rulează-le strâns, pe lungime.
Pune-le într-un vas termorezistent uns cu ulei, adaugă sare şi piper, după gust. Toarnă vinul rămas peste ele şi coace-le 15 minute în cuptorul încălzit la 180° C.
Opăreşte 30 de secunde roşiile în apă clocotită, cură- ţă-le de coajă (foto 1) şi taie-le cubuleţe. Prăjeşte usturoiul într-o crăticioară cu 2 linguri de ulei încins, pune roşiile şi fierbe-le 10-12 minute.
Adaugă busuiocul tocat, un praf de sare şi de piper. Aşază rulourile pe un pat de rucola, stropeş- te-le cu puţin ulei şi serveşte-le cu sosul de roşii.
Rulouri de calcan şi ciuperci, cu sos de roşii şi busuioc
Pofta buna!