Rulouri de carpaccio
PrinteazaO reteta delicioasa de rulouri de caroaccio cu: carapaccio de vita, rosii, ardei iute, ceapa, ardei capia, malai, apa, branza cu mucegai, usturoi, unt, ulei de masline, busuioc, sare, piper, salata rucola.
- 300 g carpaccio de vită
- 4 roşii
- un sfert de ardei iute
- o ceapă
- un ardei capia
- 200 g mălai
- 725 ml apă
- 140 g brânză cu mucegai
- 3 căţei de usturoi
- 50 g unt
- 75 ml ulei de măsline
- o linguriţă cu busuioc uscat
- sare
- piper
- salată rucola
Mod de preparare:
Apa se pune la fiert într-o oală, împreună cu jumătate de linguriţă cu sare şi puţin mălai. Când a început să fiarbă apa, se adaugă untul tăiat cuburi, se lasă să se topească şi se adaugă restul de mălai. Se lasă să fiarbă până se umflă mălaiul, se ia de pe foc şi se adaugă brânza cu mucegai.
Se presară puţină salată rucola spălată şi scursă de apă, se amestecă, se toarnă pe o tavă înaltă şi se lasă să se răcească. Când s-a răcit suficient şi s-a întărit, se taie bastonaşe potrivit de groase, se înfăşoară cu feliile de carpaccio şi se aşază pe un platou.
Se învelesc cu folie de plastic alimentară şi se introduc la rece pentru 30 de minute. Intr-o cratiţă se încinge uleiul de măsline, se pun ardeiul iute şi ardeiul capia tăiaţi cubuleţe, roşiile mărunţite, ceapa tăiată în cuburi, usturoiul pisat, sare şi piper.
Se fierb 15 minute, se adaugă busuiocul şi se pasează cu un blender.
Pofta buna!