Rulouri de cartofi
PrinteazaRulouri de cartofi
- 1 kg cartofi
- 200 g făină
- 20 g unt
- 1 ou
- 200 g brânză de vaci
- sare
- verdeaţă
- mărar şi pătrunjel
Mod de preparare:
Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă, după aceea se curăţă şi se dau prin maşina de tocat. Se amestecă cu făina, untul şi un ou şi se frământă bine.
Aluatul astfel obţinut, se întinde pe planşetă, se taie în pătrate cu latura de 10 cm, care se umplu cu brânza de vaci amestecată cu verdeaţă tocată şi se rulează în formă de sul.
Se aşază rulourile într-o tavă unsă cu unt şi se coc la cuptor. Se servesc cu salată de sfeclă.
Poftă bună!
Sunt foarte bune rulourile de cartofi. Eu am pus ceva mai multa verdeata pentru ca imi place ft mult gustul branzei de vaci cu verdeata