Rulouri de curcan cu seminte de susan

Printeaza

Rulouri de curcan cu seminte de susan din: foi de aluat, ulei, seminte de susan, sos tailandez, carne de curcan, ceapa, ghimbir, usturoi, pasta de curry,  sos de peste, lime.

Ingrediente:Rulouri de curcan cu seminte de susan

  • 3 foi de aluat pentru plăcintă, fiecare de aproximativ 24 x 48cm
  • 4 linguri ulei
  • 1 1/2 linguriţă seminţe de susan
  • sos tailandez dulce-iute, pentru servit

Pentru umplutura:

  • 250 g carne tocată de curcan
  • 6 cepe verzi, feliate subţire
  • 25 g de ghimbir proaspăt, decojit şi ras fin
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1 lingură pastă de curry tailandez
  • 1 lingură sos de peşte
  • 2 felii de lime, feliate foarte subţire

 

Mod de preparare:

Pentru umplutură, omogenizează toate ingredientele într-un bol mic. Taie fiecare foaie de aluat în patru dreptunghiuri egale, apoi suprapune-le şi acoperă-le cu un prosop umed pentru a nu se usca.

Unge un dreptunghi cu puţin ulei. Aşază-l cu lăţimea spre tine şi întinde 1 lingură rasă de umplutură, lăsând un spaţiu de 1 cm pe margini şi 2 cm la bază şi la capăt. Rulează aluatul într-un baton.

Pliază aluatul de la bază şi de pe cele două margini peste umplutură şi rulează începând de la bază până la capăt, sigilând perfect umplutura în aluat.

Aşază-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Repetă pasul de mai sus pentru a forma încă 11 rulouri. Unge-le cu ulei şi presară seminţele de susan.

Pot fi acoperite cu folie alimentară şi păstrate în frigider până la 8 ore înainte de a le coace.

Incinge cuptorul la 200°C. Coace rulourile 10-15 minute sau până când exteriorul este auriu şi umplutura este bine pătrunsă.

Serveşte-le cu sos thailandez dulce-iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.