Rulouri de curcan cu seminte de susan
PrinteazaRulouri de curcan cu seminte de susan din: foi de aluat, ulei, seminte de susan, sos tailandez, carne de curcan, ceapa, ghimbir, usturoi, pasta de curry, sos de peste, lime.
- 3 foi de aluat pentru plăcintă, fiecare de aproximativ 24 x 48cm
- 4 linguri ulei
- 1 1/2 linguriţă seminţe de susan
- sos tailandez dulce-iute, pentru servit
Pentru umplutura:
- 250 g carne tocată de curcan
- 6 cepe verzi, feliate subţire
- 25 g de ghimbir proaspăt, decojit şi ras fin
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1 lingură pastă de curry tailandez
- 1 lingură sos de peşte
- 2 felii de lime, feliate foarte subţire
Mod de preparare:
Pentru umplutură, omogenizează toate ingredientele într-un bol mic. Taie fiecare foaie de aluat în patru dreptunghiuri egale, apoi suprapune-le şi acoperă-le cu un prosop umed pentru a nu se usca.
Unge un dreptunghi cu puţin ulei. Aşază-l cu lăţimea spre tine şi întinde 1 lingură rasă de umplutură, lăsând un spaţiu de 1 cm pe margini şi 2 cm la bază şi la capăt. Rulează aluatul într-un baton.
Pliază aluatul de la bază şi de pe cele două margini peste umplutură şi rulează începând de la bază până la capăt, sigilând perfect umplutura în aluat.
Aşază-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Repetă pasul de mai sus pentru a forma încă 11 rulouri. Unge-le cu ulei şi presară seminţele de susan.
Pot fi acoperite cu folie alimentară şi păstrate în frigider până la 8 ore înainte de a le coace.
Incinge cuptorul la 200°C. Coace rulourile 10-15 minute sau până când exteriorul este auriu şi umplutura este bine pătrunsă.
Serveşte-le cu sos thailandez dulce-iute.
Pofta buna!