Rulouri de curcan cu sparanghel
PrinteazaO reteta de rulouri de curcan cu sparanghel din: piept de curcan, sparanghel, cascaval afumat, oua, parmezan, pesmet, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
- 550 g piept de curcan
- 230 g sparanghel
- 160 g caşcaval afumat
- 2 ouă
- 120 g parmezan ras
- 20 g unt pesmet
- 100 ml ulei de măsline extravirgin
- 3-4 frunze de salvie
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă sparanghelul, îndepărtând partea mai tare a tijelor. Pune-1 într-un castron din sticlă cu puţină apă şi fierbe-1 12 minute în cuptor. Scurge-1 şi lasă-1 să se răcească. Taie caşcavalul felii.
Taie pieptul de curcan felii, bate-le cu ciocanul de şniţele şi aşază-le pe un tocător. Pune pe fiecare câte o felie de caşcaval afumat. Taie sparanghelul fâşii subţiri, pe lungime, şi pune-le peste feliile de caşcaval.
Rulează feliile de piept de curcan umplute, presează bine marginile şi închide-le la capete, împingând carnea cu degetele spre interior. Bate într-un castron ouăle, adaugă parmezanul ras, sare şi piper, după gust, şi amestecă bine.
Trece rulourile prin compoziţia obţinută, apoi tăvăleşte-le prin pesmet, având grijă ca acestea să fie uniforme pe toate părţile. Pune într-un vas special pentru cuptorul cu microunde salvia, untul şi uleiul şi ţine-le în cuptor până când se încing.
Aşază rulourile şi prăjeşte-le circa 8 minute, întorcându-le pe toate părţile cu o paletă. Când au devenit aurii, scoate-le şi aşază-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă de grăsime. Aranjează-le pe un platou şi serveşte-le imediat, întregi sau tăiate jumătăţi.
Rulouri de curcan cu sparanghel
Pofta buna!