Rulouri de dovlecei cu orez si parmezan
PrinteazaRulouri de dovlecei cu orez si parmezan din: dovlecei, orez, smantana, parmezan, seminte de pin, ulei de masline, busuioc, usturoi, sare.
- 2 dovlcei potriviti
- 250 g orez salbati
- 20 ml smantana
- 60 g parmezan ras
- 60 g seminte de pin
- 4 linguri cu ulei de masline
- 3 linguri cu busuioc tocat
- 2 catei de usturoi
- sare
Mod de preparare:
Spală orezul în mai multe ape şi pune-l la scurs într-o sita. Fierbe-l în 750 ml de apă cu un praf de sare. In acelaşi timp, amestecă într-un blender patru linguri cu ulei de î măsline, busuiocul tocat, seminţele de pin, usturoiul, parmezanul şi un praf de sare.
Scurge orezul fiert, aereazâ-l cu o furculiţă şi lasă-l 3-4 minute să se răcorească. Adaugă sosul pesto şi, dacă e nevoie, un praf de sare. Spală dovleceii în coajă, curăţă-i şi feliază-i cât mai subţire. Pune pe fiecare felie câte o lingură (o linguriţă) cu orez şi rulează.
Aşază rulourile de dovlecel într-o formă de copt. Stropeşte cu smântână, acoperă cu folie şi coace la 170°C pentru 20 de minute.
Rulouri de dovlecei cu orez si parmezan
Pofta buna!
Imi plac rulourile astea