Rulouri de dovlecei cu peste si orez
PrinteazaRulouri de dovlecei cu peste si orez din: dovlecei, ton, orez, otet, sare, zahar, ceapa vede, ghimbir, vin dulce, uei, wasabi, apa, sos de soia.
- 2 dovlecei proaspeti
- 1 conserva ton intreg
- 1/2 cana de orez de sushi
- 2 linguri otet
- sare
- 1/2 lingurita zahar
pentru sos :
- 20 g ceapa verde tocata (numai partea alba)
- 10 g ghimbir ras
- 20 ml vin dulce
- 20 ml ulei
- 30 g praf wasabi
- 50 ml apa
- 50 ml sos de soia de calitate
Mod de preparare:
Speli dovleceii, le tai codiţele şi îi feliezi pe lung cu cuţitul econom (cel de cartofi). Frigi feliuţele pentru 30 de secunde pe fiecare parte. Laşi Desfaci conserva de ton şi scurgi uleiul. Separat prepari orezul: îl fierbi într-o oală acoperită cu un capac greu: la foc mare – 2-3 minute, la foc mediu – 3-4 minute, apoi la flacără mică aproximativ 10 minute.
Separat faci un amestec de oţet, zahăr şi sare. După fierbere, laşi orezul să se „odihnească” 2-3 minute, apoi torni amestecul preparat anterior şi combini, având grijă să nu striveşti boabele.
Acum prepari sosul. Amesteci praful de wasabi cu apa, până când obţii o pastă fină. Adaugi ghimbirul, amestecând continuu, apoi torni, treptat, sosul de soia, pe urmă vinul şi încorporezi bine. La final, adaugi ceapa tocată fin şi amesteci să se combine aromele.
Infăşori o linguriţă de orez pe o j jumătate de foaie de dovlecel fript, apoi pui o bucată de ton şi prinzi cu scobitori. Servesti alături de deliciosul sos wasabi.
Rulouri de dovlecei cu peste si orez
Pofta buna!