Rulouri de dovlecei la grătar, cu paine şi roşii uscate
PrinteazaO reteta simpla de rulouri de dovlecei la gratar, cu paine si rosii uscate din: dovlecei, paine taraneasca, feta, rosii uscat, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Feta este o brânză produsă la origine în Grecia, acum fabricată şi în alte ţări. La origine, brânza era obţinută din lapte de capră, de oaie sau dintr-un amestec al celor două. In prezent, se prepară şi din lapte de vacă. Brânza feta este ţinută la maturat 30 de zile în saramură, de aici provenind aroma şi gustul său specific, sărat-acrişor.
- 4 dovlecei mari (zucchini)
- 3 felii de pâine ţărănească
- 150 g feta
- 10 felii de roşii uscate conservate în ulei
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel de usturoi
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală dovleceii şi îndepărtează-le capetele, taie-i felii nu foarte subţiri, pe lungime, apoi sărează-i şi pi- perează-i foarte puţin.
Pune feliile de dovlecei pe grătarul aşezat la distanţă mai mare faţă de jar şi frige-le până când se înmoaie, apoi aşază-le pe un platou şi lasă-le să se răcească. Frige feliile de pâine. Freacă-le cu un căţel de usturoi tăiat puţin la unul dintre capete şi taie-le cuburi.
Stropeşte cuburile de pâine cu puţin ulei de măsline; pune pe feliile de dovlecei câte un cub de pâine şi rulează-le. Infîge-le pe beţişoare, completând cu câte o felie de roşie uscată, scursă bine de ulei, şi cu un cub de brânză. Serveşte rulourile imediat, însoţite, după gust, de o salată de sezon.
Rulouri de dovlecei la grătar, cu pâine şi roşii uscate
Poftă bună!