Rulouri de dovlecei la grătar, cu paine şi roşii uscate

Printeaza

O reteta simpla de rulouri de dovlecei la gratar, cu paine si rosii uscate din: dovlecei, paine taraneasca, feta, rosii uscat, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Feta este o brânză produsă la origine în Grecia, acum fabricată şi în alte ţări. La origine, brânza era obţinută din lapte de capră, de oaie sau dintr-un amestec al celor două. In prezent, se prepară şi din lapte de vacă. Brânza feta este ţinută la maturat 30 de zile în saramură, de aici provenind aroma şi gustul său specific, sărat-acrişor.

Ingrediente:Rulouri de dovlecei la grătar, cu paine şi roşii uscate

  • 4 dovlecei mari (zucchini)
  • 3 felii de pâine ţărănească
  • 150 g feta
  • 10 felii de roşii uscate conserva­te în ulei
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 căţel de usturoi
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală dovleceii şi îndepărtează-le capetele, taie-i felii nu foarte subţiri, pe lungime, apoi sărează-i şi pi- perează-i foarte puţin.

Pune feliile de dovlecei pe grătarul aşezat la distanţă mai mare faţă de jar şi frige-le până când se înmoaie, apoi aşază-le pe un platou şi lasă-le să se răcească. Frige feliile de pâine. Freacă-le cu un căţel de usturoi tăiat puţin la unul dintre capete şi taie-le cuburi.

Stropeşte cuburile de pâine cu puţin ulei de măsline; pune pe feliile de dovlecei câte un cub de pâine şi rulează-le. Infîge-le pe beţişoare, completând cu câte o felie de roşie uscată, scursă bine de ulei, şi cu un cub de brânză. Serveşte rulourile imediat, însoţite, după gust, de o salată de sezon.

Rulouri de dovlecei la grătar, cu pâine şi roşii uscate

Rulouri de dovlecei la grătar, cu paine şi roşii uscate

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.