Rulouri de dovlecei şi conopidă
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de rulouri de dovlecei si conopida din: dovlecei, conopida, otet alb, ulei extravirgin de masline, capere si frunze de cimbru.
- 4 dovlecei mari (zucchini)
- 1/2 conopidă
- 1 lingură oţet alb
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură capere din conservă, desărate
- 4-5 frunze de cimbru
Mod de preparare:
Spală dovleceii, îndepărtează-le capetele şi taie-i felii subţiri, pe lungime. Frige-le câteva minute pe o placă striată de fontă sau pe o lespede încinsă.
Curăţă conopida, desfa-o bucheţele şi opăreşte-le în apă clocotită cu o linguriţă cu sare până când se înmoaie. Scurge-le, adaugă caperele desărate şi pasează totul, apoi asezonează amestecul cu ulei de măsline, oţet şi cimbrul tocat mărunt. Pune feliile de dovlecei pe planşetă, aşază pe ele puţină compoziţie de conopidă şi rulează-le.
Fixează rulourile cu beţişoare de frigărui, apoi frige-le 1 minut pe grătar şi serveşte-le imediat. Pentru a da consistenţă acestui fel de mâncare, poţi completa umplutura cu mazăre, năut sau fasole boabe fiartă.
Rulouri de dovlecei şi conopidă
Poftă bună!