Rulouri de hering cu ardei si capere
PrinteazaRulouri de hering cu ardei si capere din: hering, morcovi, telina, ceapa, vin, ardei, lamaie, rosii, capere, sare, piper.
- un kilogram fileuri de hering
- doi morcovi
- o rădăcină de ţelină
- două cepe
- 300 ml vin alb
- 4 ardei capia
- două frunze de dafin
- o lămâie
- 4 roşii
- capere
- pătrunjel
- sare
- piper
- ulei
- smântână
- castraveţi muraţi
Mod de preparare:
Fileurile se spală, se scurg şi se condimentează. Ardeii capia se coc, se curăţă şi se taie în fâşii. Se aşază câte o fâşie de ardei pe un fileu de peşte, se rulează şi se prinde cu o scobitoare. Se procedează la fel cu restul de peşte şi ardei.
Se aşază rondelele într-o tavă, se stropesc cu ulei, se adaugă frunzele de dafin şi două linguri de capere. Lămâia se taie în felii sau se stoarce sucul şi se pune peste fileuri. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie în felii subţiri.
Se pun în tavă împreună cu ţelina şi morcovii daţi pe răzătoarea cu ochiuri mari şi roşiile tăiate în felii. Se presară sare şi piper, se toarnă puţină apă, vinul alb şi se introduce tava în cuptor.
Se coc timp de 30-45 de minute la foc mediu şi se servesc fierbinţi.
Pofta buna!