Rulouri de kaizer cu piure
PrinteazaRulouri de kaizer cu piure din: kaizer, cartofi, conopida, telina, morcov, smantana, rosii, ceapa, ulei, ardei, patrunjel, sare, piper, lamaie, sunca, muschi de porc.
- 500 g kaizer feliat
- 500 g cartofi
- o conopidă
- o jumătate de ţelină
- un morcov
- 100 ml smântână
- 4 roşii
- o ceapă
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- doi ardei graşi roşii
- pătrunjel
- sare
- piper
- o lămâie
- şuncă,
- muşchi de porc afumat
Mod de preparare:
Conopida se fierbe, se scurge şi se taie în bucăţi mai mici. Se încinge jumătate din cantitatea de ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa tocată mărunt şi ardeii tăiaţi în cubuleţe. Se călesc timp de cinci minute, se pun roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în cubuleţe, sarea şi piperul.
Se adaugă bucăţelele de conopidă, un pahar de apă, verdeaţa tocată şi se lasă la fiert timp de 15 minute. Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cuburi. Se fierb în apă cu sare, se scurg şi se pasează.
Se amestecă bine cu restul de ulei, smântână, sarea şi piperul. Se lasă să se tempereze, se umplu feliile de kaizer cu piure şi se pun alături de sosul de conopidă.
Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se rad şi se amestecă bine cu suc de lămâie, sare şi piper. In loc de kaizer se pot folosi felii de şuncă sau muşchi de porc afumat.
Poftă bună!