Rulouri de lup-de-mare

Printeaza

Rulouri de lup-de-mare din: zucchini, praji, rosii, morcovi, ciuperci, sunca, lupi-de-mare, ulei, condimente, wasabi, sos de soia.

Ingrediente:Rulouri_de_lup_de_mare

  • 1 zucchini
  • 2 prăji subţiri
  • 3 roşii
  • 3 morcovi
  • 200 g ciuperci champignon mari
  • 100 g şuncă fiartă
  • 1 lingură praf amestec cinci condimente
  • 3-4 linguri ulei de susan
  • 4 lupi-de-mare (de câte 200 g)
  • 1-2 linguri wasabi
  • 500-750 ml fond de peşte (gata preparat)
  • 2-3 linguri sos de soia

 

Mod de preparare:

Se curăţă zucchini şi prazul, se spală şi se taie cubuleţe. Se îndepărtează membrana şi sâmburii roşiilor şi se taie cuburi. Se curăţă morcovii şi se taie cuburi. Se curăţă ciupercile şi se taie mărunt.

Se taie şunca felii subţiri. Se condimentează legumele cu praful amestec cinci condimente. Se încinge uleiul în wok şi se prăjesc 4-5 minute legumele cu şunca, amestecând continuu.

Se spală fileurile de peşte, se scurg şi se taie oblic felii subţiri. Feliile se presară cu un strat subţire de wasabi şi se acoperă cu amestecul de legume şi şuncă. Se rulează şi se fixează cu scobitori.

Se încinge în wok fondul de peşte şi sosul de soia. Se aşază rulourile de peşte într-un coş de bambus. Acesta se pune în wok, iar peştele se fierbe cca 4-5 minute la foc mediu.

Rulourile de peşte se servesc cu orez basmati.

Rulouri de lup-de-mare

Rulouri_de_lup_de_mare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.