Rulouri de lup-de-mare
PrinteazaRulouri de lup-de-mare din: zucchini, praji, rosii, morcovi, ciuperci, sunca, lupi-de-mare, ulei, condimente, wasabi, sos de soia.
- 1 zucchini
- 2 prăji subţiri
- 3 roşii
- 3 morcovi
- 200 g ciuperci champignon mari
- 100 g şuncă fiartă
- 1 lingură praf amestec cinci condimente
- 3-4 linguri ulei de susan
- 4 lupi-de-mare (de câte 200 g)
- 1-2 linguri wasabi
- 500-750 ml fond de peşte (gata preparat)
- 2-3 linguri sos de soia
Mod de preparare:
Se curăţă zucchini şi prazul, se spală şi se taie cubuleţe. Se îndepărtează membrana şi sâmburii roşiilor şi se taie cuburi. Se curăţă morcovii şi se taie cuburi. Se curăţă ciupercile şi se taie mărunt.
Se taie şunca felii subţiri. Se condimentează legumele cu praful amestec cinci condimente. Se încinge uleiul în wok şi se prăjesc 4-5 minute legumele cu şunca, amestecând continuu.
Se spală fileurile de peşte, se scurg şi se taie oblic felii subţiri. Feliile se presară cu un strat subţire de wasabi şi se acoperă cu amestecul de legume şi şuncă. Se rulează şi se fixează cu scobitori.
Se încinge în wok fondul de peşte şi sosul de soia. Se aşază rulourile de peşte într-un coş de bambus. Acesta se pune în wok, iar peştele se fierbe cca 4-5 minute la foc mediu.
Rulourile de peşte se servesc cu orez basmati.
Rulouri de lup-de-mare
Pofta buna!