Rulouri de macrou
PrinteazaO reteta delicioasa de rulouri de macrou din: fileuri de macrou, ceapa verde, portocale, orez, masline fara samburi, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper.
- 8 fileuri de macrou
- 4 fire de ceapă verde
- portocale
- 1 lingură orez
- 50 g măsline fără sâmburi (verzi şi negre)
- 1 lămâie
- 150 ml ulei
- 1 leg. pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa, spălati-o şi tocati-o mărunt. Căliţi-o apoi în 50 ml ulei, la foc mic, 1 -2 minute. Curăţaţi de coajă o portocală, apoi, cu un cutit bine ascuţit, tăiaţi partea albă a cojii de portocală, după care tăiaţi în cubuleţe mici coaja.
Amestecaţi-le cu măslinele tăiate în cubuleţe mici, cu jumătate din legătura de pătrunjel, orezul fiert pe jumătate, zeama de la o jumătate de portocală, ceapa călită şi potriviţi amestecul de sare şi piper. Puneţi câte o lingură din acest amestec pe fiecare fileu de macrou, rulaţi-l şi prindeţi-l cu o scobitoare.
Puneţi rulourile într-o tavă cu uleiul rămas, stropiţi-le cu zeamă de la o jumătate de lămâie, apoi puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi rulourile, la foc potrivit, 30 de minute. Serviţi rulourile calde, presărate cu pătrunjelul rămas, tocat mărunt şi cu salată verde.
Rulouri de macrou
Poftă bună!