Rulouri de macrou

Printeaza

O reteta delicioasa de rulouri de macrou din: fileuri de macrou, ceapa verde, portocale, orez, masline fara samburi, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Rulouri de macrou

  • 8 fileuri de macrou
  • 4 fire de ceapă verde
  • portocale
  • 1 lingură orez
  • 50 g măsline fără sâmburi (verzi şi negre)
  • 1 lămâie
  • 150 ml ulei
  • 1 leg. pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa, spălati-o şi tocati-o mărunt. Căliţi-o apoi în 50 ml ulei, la foc mic, 1 -2 minute. Curăţaţi de coajă o portocală, apoi, cu un cutit bine ascuţit, tăiaţi partea albă a cojii de portocală, după care tăiaţi în cubuleţe mici coaja.

Amestecaţi-le cu măslinele tăiate în cubuleţe mici, cu jumătate din legătura de pătrunjel, orezul fiert pe jumă­tate, zeama de la o jumătate de portocală, ceapa călită şi potriviţi amestecul de sare şi piper. Puneţi câte o lingură din acest amestec pe fiecare fileu de macrou, rulaţi-l şi prindeţi-l cu o scobitoare.

Puneţi rulouri­le într-o tavă cu uleiul rămas, stropiţi-le cu zeamă de la o ju­mătate de lămâie, apoi puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi rulourile, la foc potrivit, 30 de minute. Serviţi rulourile calde, presărate cu pătrunjelul rămas, tocat mărunt şi cu salată verde.

Rulouri de macrou

Rulouri de macrou

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.