Rulouri de merluciu cu orez

Printeaza

Rulouri de merluciu cu orez din: merluciu, orez, ulei, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi.

Ingrediente: Rulouri de merluciu cu orez

  • 300 g fileuri de merluciu
  • 250 g orez cu bobul lung sau orez sălba­tic
  • 100 ml ulei
  • două linguri de zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • 3 căţei de usturoi

 

Mod de preparare:

Peştele se lasă la deconge­lat, care se va face numai la frigider. Separat, se amestecă zeama de lămâie cu două linguri de ulei, sare şi piper. Cu baiţul astfel obţinut se va unge fiecare fileu de peşte.

Se rulează, se fixează cu o scobitoare, se ung cu restul de baiţ, se dau la cuptor pentru 20 de minute şi se lasă până ce capătă o culoare uşor aurie. Orezul se spală şi se pune la fiert în apă cu sare şi piper după gust.

Se fierbe timp de 10 minute, apoi se dă de-o parte şi se lasă acoperit încă 20 de minute. Se unge o tavă cu ulei, se pune orezul, iar deasupra se aşază rulourile de merluciu şi se dă la cuptor 10 mi­nute.

Se poate pregăti un sos de us­turoi, care se toarnă pe deasupra ime­diat ce tava este scoasă din cuptor.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.