Rulouri de merluciu cu orez
PrinteazaRulouri de merluciu cu orez din: merluciu, orez, ulei, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi.
- 300 g fileuri de merluciu
- 250 g orez cu bobul lung sau orez sălbatic
- 100 ml ulei
- două linguri de zeamă de lămâie
- sare
- piper
- 3 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Peştele se lasă la decongelat, care se va face numai la frigider. Separat, se amestecă zeama de lămâie cu două linguri de ulei, sare şi piper. Cu baiţul astfel obţinut se va unge fiecare fileu de peşte.
Se rulează, se fixează cu o scobitoare, se ung cu restul de baiţ, se dau la cuptor pentru 20 de minute şi se lasă până ce capătă o culoare uşor aurie. Orezul se spală şi se pune la fiert în apă cu sare şi piper după gust.
Se fierbe timp de 10 minute, apoi se dă de-o parte şi se lasă acoperit încă 20 de minute. Se unge o tavă cu ulei, se pune orezul, iar deasupra se aşază rulourile de merluciu şi se dă la cuptor 10 minute.
Se poate pregăti un sos de usturoi, care se toarnă pe deasupra imediat ce tava este scoasă din cuptor.
Poftă bună!