Rulouri de muschi de vita
PrinteazaRulouri de muschi de vita din: muschi de vita, sare, piper, sos worcestershire, condimente, ulei de masline, morcov, ardei gras, dovlecel, ceapa verde, usturoi, unt, ceapa, otet balsamic, zahar brun, supa de vita.
- 10 bucati muschi de vita feliat
- sare
- piper
- 3 linguri de sos Worcestershire
- condimente dupa gust
- 1 lingura ulei de masline
Pentru umplutura:
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 1/2 dovlecel
- 5-6 fire ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita condimente italienesti
Pentru glazura:
- 2 lingurite de unt
- 2 linguri de ceapa tocata marunt
- 1/4 ceasca otet balsamic
- 2 linguri de zahar brun
- 1/4 ceasca supa de vita
Mod de preparare:
Bateti carnea de vita pe ambele parti pentru a se fragezi. Asezonati cu sare si piper, adaugati sos worcestershire dupa gust.
Lasati sa se marineze cel putin 2 ore. Intre timp taiati morcovul, ardeiul gras si dovlecelul sub forma de bete. Curatati si pisati usturoiul.
Pentru a face sosul, se topeste untul intr-o tigaie la foc mediu. Adaugati ceapa tocata marunt si sotati pentru un minut sau doua.
Adaugati otet balsamic, zahar brun si supa de vita si se amesteca totul bine. Lasati sosul sa fiarba pana scade la jumatate. Opriti focul si transferati sosul intr-un castron.
In aceeași tigaie adaugati ulei de masline si apoi usturoiul Gatiti 1 minut, apoi adaugati morcovii, ardeiul gras si dovleculul.
Gatiti 2-3 minute. Asezonati cu condimente italienesti si sare si pier dupa gust. Transferati intr-un castron.
Luati fiecare bucata de muschi de vita marinat si puneti pe o suprafata de lucru. In mijloc adaugati cate o lingura de legume sotate. rulati si fixati cu cate o scobitoare. Repetati pana cand terminati bucatile de carne marinate.
Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu. Adaugati ulei, apoi adaugati rulourile de carne de vita. Gatiti pe fiecare parte cate 2-3 minute. Asezonati cu condimente dupa preferinta
Scoateti scobitorile si serviti cu sos balsamic.
Pofta buna!