Rulouri de orez cu avocado si ton
PrinteazaRulouri de orez cu avocado si ton din: orez pentru sushi, oţet de orez, avocado, castravete, ton, zahăr brun, seminţe de susan, ghimbir murat, paprika, sare, sos Worchester sau sos de soia sau sos Pimento.
Ingrediente:
- 2 câni cu orez pentru sushi
- 50 ml oţet de orez
- 1 avocado
- 1 castravete
- 200 g ton
- zahăr brun
- seminţe de susan
- ghimbir murat
- paprika
- sare
Pentru servit:
- sos Worchester
- sos de soia
- sos Pimento
Mod de preparare:
Pune orezul într-o sită şi spală-l în mai multe ape reci. Fierbe-l în apă (la două căni cu orez, trei căni cu apă) 20 de minute, până ce se evaporă apa. lIa de pe foc şi lasă acoperit până când se răceşte.
Intre timp, pune pe foc oţetul cu o lingură cu zahăr şi o linguriţă cu sare. Amestecă până ce se dizolvă, ia de pe foc, apoi lasă la răcit. Toarnă lichidul peste orez şi amestecă uşor ca să nu-l zdrobeşti.
Pune o folie pe masa de lucru, presară câteva seminţe de susan sau paprika şi întinde un strat de orez. Aşază deasupra fâşii de avocado, castravete curăţat de coajă şi seminţe, ton, ghimbir murat.
Rulează cu atenţie şi dă la rece. Taie rulourile şi serveşte-le cu sosuri: soia, worchester sau pimento.
Rulouri de orez cu avocado si ton
Pofta buna!