Rulouri de orez cu ton

Printeaza

Rulouri de orez cu ton din: orez, otet de orez, zahar, sare, apa, ton, maioneza, sos sriracha, castravete, ridiche, radacina de ghimbir, foi pentru sushi, seminte de susan si sos wasabi.

Ingrediente:Rulouri de orez cu ton

  • 1 ceasca de orez sushi
  • 1 1/2 linguri otet de orez
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurița de sare
  • 1 lingurita otet
  • 5 linguri apa
  • ton proaspat, tocat
  • 1 lingura maioneza
  • 1 lingura sos Sriracha
  • 1/2 castravete, taiat
  • 1/2 ridiche alba, taiata
  • 1 lingura radacina de ghimbir proaspat tocat
  • 3 foi pentru sushi, taiate in jumatate
  • semințe de susan negru (pentru garnitura)
  • sos Wasabi

 

Mod de preparare:

Spalati foarte bine orezul. Intr-o cratita speciala de fiert orez sau o cratita normal adaugati orezul si o cana de apa si puneti la fiert.

Intre timp intr-o cratita mica adaugați oțet de orez, zahar și sare. Se incălzește la foc mediu pana s-au dizolvat. Puneti apoi deoparte. Dupa ce s-a fiert orezul incorporati usor acest amestec si amestecati sa se combine aromele.

Intr-un castron mic amestecati maioneza si sosul Sriracha, adaugati tonul si amestecati bine. Combinati oțetul și apa. Lasati deoparte.

Postați o foaie pentru sushi in mana stanga, cu partea lucioasa in jos. Scufundati mana dreapta in amestecul de otet cu apa, apoi luati orez. Cu degetul formati o adancitura si adaugati sos wasabi.

Adaugati apoi ton. Deasupra presarati ridichi, castraveti si ghimbir.

Apoi formati rulourile si presarati seminte de susan negru.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.