Rulouri de orez cu ton
PrinteazaRulouri de orez cu ton din: orez, otet de orez, zahar, sare, apa, ton, maioneza, sos sriracha, castravete, ridiche, radacina de ghimbir, foi pentru sushi, seminte de susan si sos wasabi.
- 1 ceasca de orez sushi
- 1 1/2 linguri otet de orez
- 1 lingura zahar
- 1 lingurița de sare
- 1 lingurita otet
- 5 linguri apa
- ton proaspat, tocat
- 1 lingura maioneza
- 1 lingura sos Sriracha
- 1/2 castravete, taiat
- 1/2 ridiche alba, taiata
- 1 lingura radacina de ghimbir proaspat tocat
- 3 foi pentru sushi, taiate in jumatate
- semințe de susan negru (pentru garnitura)
- sos Wasabi
Mod de preparare:
Spalati foarte bine orezul. Intr-o cratita speciala de fiert orez sau o cratita normal adaugati orezul si o cana de apa si puneti la fiert.
Intre timp intr-o cratita mica adaugați oțet de orez, zahar și sare. Se incălzește la foc mediu pana s-au dizolvat. Puneti apoi deoparte. Dupa ce s-a fiert orezul incorporati usor acest amestec si amestecati sa se combine aromele.
Intr-un castron mic amestecati maioneza si sosul Sriracha, adaugati tonul si amestecati bine. Combinati oțetul și apa. Lasati deoparte.
Postați o foaie pentru sushi in mana stanga, cu partea lucioasa in jos. Scufundati mana dreapta in amestecul de otet cu apa, apoi luati orez. Cu degetul formati o adancitura si adaugati sos wasabi.
Adaugati apoi ton. Deasupra presarati ridichi, castraveti si ghimbir.
Apoi formati rulourile si presarati seminte de susan negru.
Pofta buna!