Rulouri de păstrăv cu cartofi ţărăneşti
PrinteazaSe iau vreo doi păstrăvi, se dezosează şi se taie fileuri. Apoi se condimentează cu sare şi piper, se presară un putin de busuioc şi puţină mentă, se stropesc cu zeamă de lămâie. Separat se pregăteşte umplutura de ciuperci.
Intr-o tigaie se pun vreo câteva ciuperci, tăiate felii, puţină ceapă tocată mărunt şi se condimentează după gust. La sfârşit se adaugă un ou. Cu acest amestec se umplu fileurile de peşte şi se rulează.
Cartofii se fierb în coajă, după care se curăţă şi se taie rondele. Intr-o tigaie, cu ulei de măsline, se pun cartofii tăiaţi rondele, peste care se presară rozmarin şi puţin piper, se adaugă doi-trei căţei de usturoi şi se lasă un pic să se rumenească.
Se ia o tavă, se aşază un strat de cartofi, apoi se pun rulourile de păstrăv, umplute cu ciuperci, se stropesc cu zeamă de lămâie şi se lasă timp de 20 de minute la cuptor.
Rulouri de păstrăv cu cartofi ţărăneşti
Pofta buna!