Rulouri de peste cu orez
Printeaza
Rulouri de peste cu orez din: file de hering, orez, porumb, ceapa, ardei, masline, vin, curry, sare, piper.
- 10 fileuri de hering
- 250 g orez
- 150 g boabe de porumb din conservă
- o ceapă
- 2 ardei capia
- 80 g măsline feliate
- 250 ml vin alb
- 300 ml apă
- o linguriţă de praf de curry
- ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel
- castraveţi muraţi sau verzi
Mod de preparare:
Fileurile de peşte se spală şi se scurg de apă.
Intr-o oală se pun la fiert 300 ml apă şi vinul. Se adaugă o jumătate de linguriţă de sare şi piper. Fileurile de hering se rulează şi se prind la mijloc cu o scobitoare, ca să nu se desprindă la fiert.
Când a început să clocotească compoziţia de apă şi vin, se adaugă fileurile de peşte şi se lasă să fiarbă 15 minute, la foc mediu. Se scot cu o paletă cu găuri şi se aşază pe un platou.
Ceapa şi ardeii capia se curăţă, se spală şi se toacă în cubuleţe.
Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi ardeii. Se călesc câteva minute, apoi se adaugă orezul şi apă cât să-l depăşească cu două degete.
Se presară sarea şi piperul, se lasă să fiarbă şi, când orezul este aproape fiert, se adaugă praful de curry, boabele de porumb, măslinele şi pătrunjelul.
Pofta buna!