Rulouri de peste cu piure cu portocale
PrinteazaO reteta de rulouri de peste cu cartofi, sare, bacon, rozmarin, piper, portocale, usturoi, ulei de masline si supa.
- 500 g cartofi
- sare
- 2 file de peşte fără piele (350 g, somon sau pangasius)
- 8 felii bacon
- 2 crenguţe de rozmarin
- piper
- 2 portocale
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- circa 50 ml supă
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i cuburi, apoi fierbeţi-i în apă cu sare cca. 15 minute. Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie, apoi tăiaţi-l pe lung în jumătate. Aşezaţi bucăţile de peşte pe lung, pe câte 2 felii de bacon.
Tocaţi rozmarinul. Presăraţi-l cu sarea şi piperul peste peşte. Rulaţi peştele în şuncă şi fixaţi rulourile cu scobitori. Stoarceţi sucul unei portocale. Pisaţi usturoiul. Incingeţi uleiul într-o tigaie cu fundul dublu şi prăjiţi rulourile de peşte 8-10 minute. La final căliţi şi usturoiul. Scurgeţi cartofii.
Adăugaţi supa şi sucul de portocale şi pasaţi cartofii uşor. Condimentaţi-i cu sare şi piper. Curăţaţi cealaltă portocală şi tăiaţi-i mărunt feliile, încorporaţi-le şi serviţi-le alături de rulourile de peşte. Ornaţi-le după cum doriţi, cu puţină verdeaţă.
Poftă bună!