Rulouri de peşte cu spanac
PrinteazaRulouri de peşte cu spanac din: fileuri de peste, spanac, ceapa verde, cuscus, curry, ulei de masline, sare, piper, lamaie, vin.
- fileuri de peşte
- 300 g spanac
- o legătură de ceapă verde
- 250 g cuşcuş
- o liinguriţă de pudră de curry
- ulei de măsline
- sare
- piper
- o lămâie
- 250 ml vin alb demidulce
Mod de preparare:
Fileurile de peşte se spală şi se curăţă de oas<e. Se presară cu sare şi piper, se acoperă cu o farfurie şi se lasă zesce minute. Spanacul şi ceapa verde tăiată în bucăţele se spală, apoi se opăresc timp de dojuă minute în apă clocotită în care s-a i adăugat o lingură de sare. Se punînttr-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă de apă.
Pe fileurile dei peşte se aşază frunze de sparnac şi ceapă, se rulează şi se primd la mijloc cu o scobitoare, ca să mu iasă verdeaţa. Se tapetează o tavă cu folie de aluminiu, se aşază rulourile de peşte şi se ung cu ulei. Se condimentează, se introduce tava în cuptor şi se coc la foc mediu.
Cuşcuşul se pune într-o oală şi se toarnă peste el apă clocotită. Se acoperă cu un capac şi se lasă să se umfle. Se adaugă două linguri de ulei, pudră de curry, sare şi piper, dacă este nevoie.
Se serveşte alături de rulourile de peşte, stropite cu suc de lămâie. Atunci când se introduc în cuptor, rulourile de peşte se pot stropi cu vin alb.
Poftă bună!