Rulouri de peşte cu spanac

Printeaza

Rulouri de peşte cu spanac din: fileuri de peste, spanac, ceapa verde, cuscus, curry, ulei de masline, sare, piper, lamaie, vin.

Ingrediente:Rulouri de peste cu spanac

  • fileuri de peşte
  • 300 g spanac
  • o legătură de ceapă verde
  • 250 g cuşcuş
  • o liinguriţă de pudră de curry
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • o lămâie
  • 250 ml vin alb demidulce

 

Mod de preparare:

Fileurile de peşte se spală şi se curăţă de oas<e. Se presară cu sare şi piper, se acoperă cu o far­furie şi se lasă zesce minute. Spanacul şi ceapa verde tăiată în bucăţele se spală, apoi se opăresc timp de dojuă minute în apă clocotită în care s-a i adăugat o lingură de sare. Se punînttr-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă de apă.

Pe fileurile dei peşte se aşază frunze de sparnac şi ceapă, se rulează şi se primd la mijloc cu o scobitoare, ca să mu iasă verdeaţa. Se tapetează o tavă cu folie de aluminiu, se aşază rulourile de peşte şi se ung cu ulei. Se condi­mentează, se introduce tava în cup­tor şi se coc la foc mediu.

Cuşcuşul se pune într-o oală şi se toarnă peste el apă clo­cotită. Se acoperă cu un capac şi se lasă să se umfle. Se adaugă două linguri de ulei, pudră de curry, sare şi piper, dacă este nevoie.

Se serveşte alături de rulourile de peşte, stropite cu suc de lămâie. Atunci când se introduc în cuptor, rulourile de peşte se pot stropi cu vin alb.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.