Rulouri de porc cu tartar de ananas dulce-picant
PrinteazaO reteta de rulouri de porc cu tartar de ananas dulce picant din: file de porc, piept de porc, ananas, sos tabasco, praz, lime, frunze de menta, miere, zahar, ulei de masline exstravirgin, sare si piper.
- file de porc (circa 450 g)
- 5 felii piept de porc
- 1/2 ananas
- 2 picături sos tabasco
- 1 fir mic de praz
- 1 lime
- 4 frunze de mentă
- 1 ingură miere
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Crestează fileul pe lungime şi desfa-1. Bate-1 cu ciocanul de şniţele pornind din centru, în aşa fel încât să obţii o foaie de carne cu grosimea de 1,5 cm.
Sărează şi piperează carnea, după gust, apoi aşază deasupra feliile de piept de porc. Rulează foaia de carne, apoi înveleşte-o strâns în folie de aluminiu. Pune ruloul în frigider să se odihnească.
Infige în rulou beţe pentru frigărui, prima la 1,5 cm de margine, următoarele la câte 3 cm distanţă unele de altele. Taie ruloul la jumătatea distanţei dintre beţe, în aşa fel încât să obţii medalioane de carne învelite în folie de aluminiu.
Curăţă ananasul şi taie-1 bucăţele. Curăţă prazul de frunze, îndepărtând şi partea cu rădăcina, apoi ta¬ie-1 foarte mărunt şi condimentează-1 cu zahăr şi sos tabasco. Toacă frunzele de mentă şi amestecă toate ingredientele cu ananasul.
Marinează ananasul, adăugând şi mierea, uleiul de măsline şi zeama de lămâie (eventual şi coaja rasă de lămâie). Frige medalioanele de carne pe părţile fără folie, desfa-le folia şi serveşte-le aşezate pe un pat de tartar de ananas.
Rulouri de porc cu tartar de ananas dulce-picant
Poftă bună!
Ce bine arata rulada asta