Rulouri de pui cu ananas
PrinteazaRulouri de pui cu ananas din: pastrama de pui, ananas, struguri, faina, sare, zahar, drojdie, lapte, soran, unt, miez de nuca, oua, salata verde.
- 500 g pastrama de pui feliata
- un ananas proaspat
- 200 g struguri
- 600 g faina
- o lingurita cu sare
- 60 g zahar tos
- 20 g drojdie
- 375 ml lapte dulce
- o lingurita cu sofran
- 100 g unt
- 100 g miezuri de nuca
- doua oua
- salata verde
Mod de preparare:
Intr-un bol mai mare se amestecă făina cu sarea şi zahărul tos. Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, se pune în mijlocul făinii şi se adaugă şofranul. Se adaugă untul topit şi răcit, un ou întreg şi un albuş, miezul de nucă tocat şi se frământă până rezultă un aluat omogen, potrivit de tare. Se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă să crească până îşi dublează volumul.
Se împarte în două bucăţi dacă se vrea o pâine mai plată, se modelează sub formă de bilă sau ca o baghetă, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt presărată cu făină şi se lasă să mai crească zece minute. Se ung cu gălbenuş bătut, se coc la foc potrivit 30-40 de minute, se scot şi se lasă să se răcească.
Ananasul se curăţă de coajă, se taie bucăţi potrivit de groase, se înfăşoară cu feliile de pastramă, se prind cu o scobitoare şi se înfige pe fiecare rulou câte o boabă de strugure. Se serveste totul cu salata verde amestecata cu struguri si ananas.
Rulouri de pui cu ananas
Pofta buna!