Rulouri de pui cu lamaie si crutoane
PrinteazaRulouri de pui cu lamaie si crutoane din: piept de pui, unt, oua, faina, pesmet, ulei, patrunjel verde, lamaie, paine, piper macinat, sare.
- 2 bucati piept de pui dezosat si fara piele
- 100 g unt
- 2 oua
- 3 linguri faina
- 100 g pesmet
- 200 ml ulei
- 1/2 legatura patrunjel verde
- 1 lamaie
- paine alba
- piper macinat
- sare
Mod de preparare:
Speli pieptul de pui şi îl tai în 8 felii subţiri, pe care le baţi uşor, cu ciocanul pentru şniţele. Le presari cu sare şi condimente după gust. Tai mărunt pătrunjelul.
Freci spumă untul, apoi încorporezi treptat verdeaţa, sare şi piper. Pui pasta pe o folie, în formă de baton lung şi subţire, pe care îl introduci în frigider pentru 20 de minute.
Aşezi bucăţi din basto¬nul de unt pe bucăţile de carne şi rulezi. Treci rulourile obţinute prin făină, apoi prin ouăle bătute şi pesmet. Le prăjeşti la foc mic, într-o tigaie mica, în baie de ulei, în prealabil încins.
Scoţi rulourile într-ui vas termorezistent, le acoperi şi le păstrezi în cuptor, la cald, până în mo¬mentul servirii.
Aduci rulourile la masă împreună cu felii de lămâie şi crutoane de pâine.
Rulouri de pui cu lamaie si crutoane
Pofta buna!