Rulouri de pui cu legume si afumatura
PrinteazaRulouri de pui cu legume si afumatura din: piept de pui, ceapa, gogosari, morcovi, cartofi, telina, vin, rosii, ulei, smantana, patrunjel, sare, piper, boia.
- 1 kg piept de pui
- 2 cepe
- 3 gogoşari
- 2 morcovi
- 4 cartofi
- 1/2 ţelină
- 100 ml vin alb
- 2 roşii
- 100 g piept de pui afumat
- 100 ml ulei
- 2 linguri smântână
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- boia
Mod de preparare:
Dezosezi pieptul de pui, îl tai felii şi îl baţi ca pentru şniţele. Speli cartofii şi îi fierbi în coajă, iar în acest timp cureţi ceapa, gogoşarii, morcovii şi ţelina, le dai pe râzătoare şi le căleşti în ulei.
Adaugi afumătura tăiată mărunt, cartofii fierţi tăiaţi cubuleţe, roşiile mărunţite şi mai laşi pe foc 10 minute. După ce compoziţia s-a legat, potriveşti gustul de sare, piper şi boia, o dai deoparte şi o amesteci cu smântână şi pătrunjelul tocat.
Pui apoi pe fiecare „felie” de carne o parte din compoziţie, rulezi, prinzi rulourile cu scobitori şi le aşezi pe toate într-o tavă unsă cu unt. Stropeşti rulourile cu vinul alb, acoperi tava cu o folie de aluminiu şi dai totul la cuptor pentru 45 de minute.
Rulouri de pui cu legume si afumatura
Poftă bună!