Rulouri de pui in sos de rosii
PrinteazaRulouri de pui in sos de rosii din: piept de pui, mozzarella, sare, piper, faina, spanac, lapte batut, parmezan, mustar, pasta de rosii, usturoi, ulei, busuioc, zahar.
- 1 kg piept de pui
- 300 g brânza mozzarella
- sare şi piper negru după gust
- făină pentru înveliş
Pentru umplutură:
- 400 g spanac curăţat
- 400 g lapte bătut
- 50 g parmezan
- 1 ou (mărimea L)
- 1 lingură de muştar piper negru după gust
Pentru sosul de roşii:
- 1 kg pastă de roşii
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de busuioc uscat
- 1 vârf de cuţit de zahăr
- sare şi piper negru după gust
Mod de preparare:
Feliaţi pieptul de pui în fileuri mai subţiri, asezonaţi-le cu sare şi piper negru, apoi daţi-le prin făină.
Puneţi spanacul într-un bol mare şi turnaţi apă fierbinte peste el, cât să-l acopere. Aşteptaţi 30 de secunde, scurgeţi şi turnaţi imediat apă rece. Scurgeţi-o şi pe aceasta, apoi uscaţi frunzele pe un şervet de hârtie şi tăiaţi-le mărunt.
Puneţi laptele bătut, oul, parmezanul dat prin râzătoare, muştarul şi piperul negru într-un bol. Amestecaţi, după care adăugaţi şi spanacul.
Intindeţi umplutura pe fileuri, care apoi vor fi rulate cu grijă. Aşezaţi rulourile obţinute într-o tavă.
Tăiaţi mărunt usturoiul şi prăjiţi-l în uleiuf de măsline, la temperatură mică. Turnaţi pasta de roşii, asezonaţi cu busuioc şi lăsaţi sosul să fiarbă încet, la foc mic, timp de 20 de minute. Luaţi sosul de pe aragaz şi adăugaţi sare, zahăr şi piper negru.
Turnaţi sosul peste rulouri, apoi aşezaţi feliile de mozzarella deasupra. Introduceţi în cuptorul preîncălzit la 200° C pentru aproximativ 30 de minute.
Serviţi rulourile calde.
Pofta buna!