Rulouri de şalău cu legume la cuptor
PrinteazaRulouri de şalău cu legume la cuptor: file de salau, rosii, suc de rosii, lamaie, sare, piper, ulei de masline, busuioc verde, patrubjel, ardei rosu, usturoi, vin, ardei iute, foi de dafin.
- 4 bucăţi file de şalău
- 2-3 roşii
- 200 ml suc de roşii
- zeama de la 1 lămâie
- sare
- piper
- 50 ml ulei de măsline
- câteva fire de busuioc verde
- pătrunjel verde
- 1 ardei roşu
- 1 căţel de usturoi
- 1 pahar cu vin
- 2 foi de dafin
- 1 ardei iute
Mod de preparare:
Speli peştele, apoi îl sărezi, îl condimentezi şi îl stropeşti cu zeama de lămâie. Il laşi la marinat aproximativ 1 oră. Roşiile opărite le decojeşti, apoi le tai cubuleţe. Ardeii îi feliezi. Fileurile condimentate le prăjeşti în uleiul încins, în care înainte ai zdrobit un căţel de usturoi şi apoi l-ai scos.
Bucăţile de peşte prăjit le scoţi pe şervete absorbante, apoi le rulezi uşor şi le prinzi cu scobitori. în uleiul rămas căleşti puţin ardeiul, adaugi roşiile tăiate cubuleţe şi sucul. Laşi totul să clocotească puţin, apoi adaugi un pahar cu vin.
Mai pui două foi de dafin, sărezi şi piperezi după gust, adaugi busuiocul şi laşi să mai fiarbă 5 minute. Aşezi rulourile de şalău într-o tavă, peste ele torni sosul de roşii, pui ardeiul iute tăiat rondele şi dai la cuptor pentru 15 minute.
Serveşti rulourile de şalău calde, asezonate cu pătrunjel proaspăt.
Rulouri de şalău cu legume la cuptor
Pofta buna!