Rulouri de şalău gratinate la cuptor
PrinteazaRulouri de şalău, gratinate la cuptor: fileuri de salau, urda, patrunjel, busuioc verde, marar verde, arpagic, ardei rosu, ceapa, rosii, cascaval, lamaie, sare, piper, ulei de masline.
- 800 g fileuri de şalău
- 300 g urdă proaspătă
- 1 legătură pătrunjel verde tocat
- câteva fire de busuioc verde
- 1 legătură mărar verde
- 8-10 bucăţi arpagic
- 1 ardei gras roşu
- 2 cepe potrivite
- 400 g roşii decojite
- 4 linguri caşcaval ras
- coaja rasă şi zeama de la o lămâie
- sare
- piper
- 3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Fileurile de peşte le sărezi şi le stropeşti cu zeama de lămâie. Pentru umplutură, zdrobeşti urda cu o furculiţă şi adaugi verdeaţa tocată mărunt. Sărezi, piperezi şi amesteci totul bine. Dacă fileurile de peşte au piele, le aşezi în aşa fel încât pielea să fie dedesubt.
Ungi fileul cu umplutură, rulezi şi prinzi cu scobitori ca să nu se desfacă. Incingi cuptorul. Inăbuşi în puţin ulei ceapa, ardeiul tocat, roşiile decojite şi tăiate mărunt şi arpagicul.
Sărezi şi piperezi. Pui legumele într-o formă termorezistentă, iar deasupra aşezi fileurile umplute.
Amesteci caşcavalul ras cu pătrunjelul tocat şi coaja de lămâie şi presari peste fileuri. Introduci vasul în cuptor şi laşi să se gratineze circa 15-20 de minute.
Pofta buna!