Rulouri de şalău pe salată a la rus
PrinteazaRulouri de şalău pe salată a la rus
- şalău
- sare
- piper
- lapte
- salată a la rus
- aspic sau maioneză
- roşii
- pătrunjel verde
- sos remulad
Ingrediente:
Se scot fileurile de pe oase şi se taie in bucăţi de mărimea necesară pentru rulouri. Se bat uşor fileurile de peşte cu un ciocan de lemn, apoi se rulează cu pielea înăuntru, altfel la fiert nu se mai menţine ruloul.
Pentru mai multă siguranţă, se poate prinde ruloul cu o scobitoare. Se pun la fiert într-un vas cu apă rece, sărată, în care se adaugă piper şi puţin lapte dulce şi se lasă pînă ce dau în fiert. Se ia imediat vasul de pe foc, lăsînd rulourile să se răcească în apa în care au fiert (dacă se scot calde din zeamă, ele se înnegresc).
După ce s-au răcit şi s-au scos din zeamă, se lasă să se scurgă pe un şervet. Se aranjează pe un platou, deasupra unui postament de salată, înalt cam de două degete.
Rulourile se aranjează la rînd, se decorează după plac şi se glasează cu aspic sau cu maionează. Marginea platoului se garniseşte cu felii de roşii şi pătrunjel verde. Se serveşte cu un sos remulad.
Pofta buna!