Rulouri de somon afumat cu smochine
PrinteazaRulouri de somon afumat cu smochine din: smochine, whisky, piper, smantana, telina, somon afumat, arpagic, rucola, chilli, lamaie.
- 4 smochine
- 40 ml whisky
- piper măcinat
- 200 g smântână
- 1 lingură ţelină rasă
- 400 g somon afumat
- 2-3 fire de arpagic
- 1 salată verde rucola
- chili pudră
- 1 lămâie mică
Mod de preparare:
Smochinele se împunng mărunt cu un cuţit, se stropesc i cu whisky şi se presară cu piper.
Se amestecă smântână cu 1 ţelina. Feliile de somon se rulează şi se înfăşoară cu firele de arpagic, iar rulourile obţinute se urmplu cu smântână.
Smochinele se zdrobesc, se scurge şi se păsstrează zeama şi se taie feliuţe. Smochinele şi rulourille de somon se aşază pe farfurie şi se serveşte decorat cu frunze de rucola.
Din zeama smochinelor, pudra de chili şi zeama de lămâie se face o marinată, cu care se stropesc peştele şi smochinele.
Pofta buna!