Rulouri de somon afumat cu smochine

Printeaza

Rulouri de somon afumat cu smochine din: smochine, whisky, piper, smantana, telina, somon afumat, arpagic, rucola, chilli, lamaie.

Ingrediente:Rulouri de somon afumat cu smochine

  • 4 smochine
  • 40 ml whisky
  • piper măcinat
  • 200 g smântână
  • 1 lingură ţelină rasă
  • 400 g somon afumat
  • 2-3 fire de arpagic
  • 1 salată verde rucola
  • chili pudră
  • 1 lămâie mică

 

Mod de preparare:

Smochinele se împunng mărunt cu un cuţit, se stropesc i cu whisky şi se presară cu piper.

Se amestecă smântână cu 1 ţelina. Fe­liile de somon se rulează şi se înfăşoară cu firele de arpagic, iar rulourile obţinute se urmplu cu smântână.

Smochinele se zdro­besc, se scurge şi se păsstrează zeama şi se taie feliuţe. Smochinele şi rulourille de somon se aşază pe farfurie şi se serveşte decorat cu frunze de ru­cola.

Din zeama smochinelor, pudra de chili şi zeama de lămâie se face o marinată, cu care se stropesc peştele şi smochinele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.