Rulouri de somotei cu sparanghel
PrinteazaRulouri de somotei cu sparanghel din: somotei, bacon, ulei, vin, usturoi, ierburi de Provence, sparanghel.
- 4 fileuri de somotei
- 100 g bacon feliat
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 păhărel vin alb
- 1 căţel de usturoi
- ierburi de Provence
- 400 g sparanghel vârfuri
Mod de preparare:
Fileurile se pun între 2 straturi de folie de plastic şi se bat puţin cu un ciocan de şniţele. Se sărează şi se aromatizează cu ierburi de Provence. Vârfurile de sparanghel se opăresc în apă clocotită cu sare, se lasă să fiarbă 5 min., apoi se clătesc cu apă rece şi se scurg.
Se întind pe o planşetă feliile de bacon, deasupra se pun fileurile de peşte şi câte 3 fire de sparanghel. Se rulează strâns, iar rulourile se prind la capete cu câte o scobitoare din bambus.
Se încinge uleiul în tigaie, se căleşte căţelul de usturoi zdrobit, apoi se prăjesc bine rulourile pe toate părţile. La sfârşit se adaugă vinul şi se mai lasă 5 min. pe foc, să se evapore vinul.
Rulourile se servesc fierbinţi, stropite cu sos din tigaie.
Pofta buna!