Rulouri de sorici si carne tocata
PrinteazaRulouri de sorici si carne tocata din: picioare de porc, carne tocata, sunca, patrunjel, ceapa, nucsoara, ciuperci, unt, sos de rosii, sare, piper.
- 6 picioare de porc
- 400 g carne tocată
- 100 g şuncă slabă
- 1 legătură pătrunjel
- ceapă
- puţină nucşoară
- 100 g ciuperci
- 25 g unt
- 200 ml sos de roşii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi mai întâi picioarele de porc, le speli şi le pui la fiert în apă sărată, dar ai grijă ca din când în când să iei spuma. Când carnea se desface de pe oase, dai oala la o parte.
Desfaci apoi şoriciul şi carnea de pe oase, astfel încât să obţii o foaie. Topeşti untul, rumeneşti şunca tăiată bucăţele, pătrunjelul ş ceapa tocată mărunt, după care le amesteci cu carnea tocată.
Pui sare, nucşoară, piper după gust şi dacă-ţi place adaugi şi ciupercile înăbuşite. Intnzi compoziţia peste foaia de şorici şi carne, rulezi, legi cu aţă şi o aşezi într-o tavă.
Procedezi astfel cu fiecare foaie de şorici, apoi stropeşti rulourile cu urt înfierbântat şi le dai la cuptor 20 de minute. în timp ce se coc, le stropeşti mereu cu grăsimea din tavă. Sunt foarte bune cu sos de roşii.
Poftă bună!