Rulouri de sparanghel cu vin
PrinteazaRulouri de sparanghel cu vin din: aluat de foietaj, unt topit, sparanghel, ceapa, dafin, vin alb, ierburi aromatice, sare, piper.
- 1 foaie aluat de foietaj
- 50gr unt topit
- 16 fire sparanghel
Pentru sos:
- 2 cepe, tocate
- 1 frunza dafin
- 150ml vin alb
- 175 gr unt
- 1 lingura ierburi aromatice, tocate
- sare si piper
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200C.
Taiati aluatul in 4 parti egale. Ungeti cu unt topit. In fiecare bucata de aluat, adaugati cate 4 fire de sparangel, apoi rulati, astfel incat sparanghelul sa fie impachetat in aluat.
Ungeti cu unt topit si dati la cuptor timp de 8 minute. Intre timp, puneti ceapa, frunza de dafin si vinul intr-o tigaie. Acoperiti si gatiti pana se evapora lichidul.
Transferati intr-un bol, adaugati untul si amestecati sa se topeasca. Incorporati verdeturile si asezonati cu sare si piper. Adaugati apoi sosul in tigaie si pastrati cald.
Serviti rulourile cu sos.
Pofta buna!