Rulouri de stavrizi a la Russe
PrinteazaRulouri de stavrizi a la Russe
- 12 stavrizi mici (circa 150g/bucata)
- 100g cartofi
- 150g mazăre
- l00g morcovi
- 1ceapă potrivită
- 100 ml ulei
- 4 linguri zeamă de lămâie
- 1 linguriţă muştar
- 2 ouă
- 4 castraveciori muraţi
- 1 leg. pătrunjel
- 2 foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se filetează şi se spală bine cu apă rece. Se rulează fiecare fileu de stavrid şi se prind rulourile cu scobitori.
Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se pun rulourile la fiert în apă clocotită împreună cu 2 linguri zeamă de lămâie, ceapa tocată, foile de dafin şi o linguriţă de sare.
Se fierb rulourile la foc mic, circa 10 minute, apoi se scot cu o spumieră, se scurg bine de apă şi se lasă să se răcească.
Se curăţă cartofii şi morcovii, se spală şi se taie în cubuleţe, apoi se fierb în apă cu sare circa 20 de minute, împreună cu mazărea. între timp, din gălbenuşul unui ou fiert şi un gălbenuş crud, muştarul, zeama de lămâie rămasă, puţină sare şi uleiul turnat puţin câte puţin se prepară maioneza.
Se amestecă legumele fierte cu castraveciorii tăiaţi în cubuleţe şi cu 2/3 din cantitatea de maioneză, se potriveşte de sare şi piper, după gust, apoi se omogenizează cu grijă, pentru a nu se sfărâmă legumele fierte.
Se pune salata pe un platou, deasupra acesteia se pun rulourile de peşte, după care se ornează platoul cu maioneza rămasă.
Pofta buna!
Asta cred ca o sa fie aperitiv pentru masa de craciun