Rulouri de şuncă cu maioneză şi legume
PrinteazaAperitive: Rulouri de şuncă cu maioneză şi legume din: sunca de porc, cartofi, morcovi, gogosari, nuci, telina, maioneza, patrunjel, sare, piper, salata verde si patrunjel.
- 15 felii de sunca de porc (curcan)
- 2 cartofi mari
- 2 morcovi mari
- 4 gogosari potriviti in otet
- 100 g nuci zdrobite
- 1 telina potrivita
- 5 linguri de maioneza
- 1/2 legatura de patrunjel
- sare
- piper
pentru decor:
- salata verde
- patrunjel
Mod de preparare:
Cureţi şi speli cartofii, morcovii şi ţelina. Le pui la fiert într-un vas. Când sunt gata, le scoţi din apă şi le laşi pe un platou la răcit. Tai cubuleţe 5 feliuţe de şuncă, legumele fierte, gogoşarii, toci pătrunjelul mărunt, adaugi nucile zdrobite, sare şi piper după gust şi le amesteci cu maioneză într-un bol.
Pui o lingură-două de legume cu maioneză pe o felie de şuncă şi rulezi. Repeţi operaţiunea până când epuizezi ingredientele. Aşezi pe un platou frunzele de salată şi pui pe ele rulourile, unul lângă altul. Le ornezi cu frunzuliţe de pătrunjel.
Rulouri de şuncă cu maioneză şi legume
Pofta buna!