Rulouri de unditar
PrinteazaRulouri de unditar din: rosii in ulei, busuioc, ulei de masline, sunca, file de unditar, sare de mare, piper, otet balsamic, rucola. fara poza
- 1 borcan mic de rosii in ulei
- 2 maini de busuioc proaspat
- ulei de masline
- 16-20 felii de sunca
- 4 fileuri a cate 200 g din coada unditarului, curatate
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- otet balsamic si rucola, pentru servire
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200°C. Puneti rosiile si jumatate din uleiul aromat in care au fost conservate in robotul de bucatarie, adaugand tot busuiocul. Mixati pana se formeaza o pasta omogena. Treptat, pe masura ce se uniformizeaza pasta, incorporati restul uleiului ramas in borcan.
Veti avea nevoie de 4 foi de pergament de marime A4. Ungeti toate foile cu putin ulei de masline si asezati cu grija pe fiecare foaie circa 4 felii de sunca, una langa alta. Impartiti pasta de rosii in 4 portii si intindeti in mod egal peste feliile de sunca.
Apoi asezati cate 1 file de unditar la o margine a foii A4, transversal peste feliile de sunca, asezonati si, impingand cu ajutorul foii de pergament, indoiti feliile de sunca peste peste si apoi rulati cu totul.
Cand ati ajuns la cealalta margine, indepartati foaia de pergament si mutati cu grija rulourile intr-o tava sau intr-un alt vas pentru cuptor, in care ati pus si putin ulei. Coaceti 15-20 de minute.
Serviti cu otet balsamic si rucola.
Pofta buna!