Rulouri de varza cu bors
PrinteazaRulouri de varza cu bors din: carne, varza, ou, ceapa, paine, unt, bors, suc de rosii, sare, verdeata, smantana.
- 300 g carne tocată
- 1 varză cu foi mari
- 1 ou
- 1 ceapă
- 1 felie de pâine
- 2 linguri cu unt
- 1 pahar cu borş
- 1 pahar cu suc de roşii
- sare
- verdeaţă tocată
- smântână
Mod de preparare:
Amestecaţi carnea cu ceapa tocată, verdeaţa tăiată mărunt, franzela înmuiată în apă şi farâimiţată, sare, un ou crud, piper măcinat, omogenizaţi.
Spălaţi varza, tăiaţi cotorul, scoateţi frunzele cu atenţie, opăriţi cu apă clocotită până se înmoaie bine. Scurgeţi foile opărite în strecurătoare, apoi umpleţi-le şi rulaţi-le.
Aşezaţi în formă de sticlă termorezistentă, acoperiţi-le cu borş şi cu suc de roşii şi puneţi forma în cuptorul cald pentru 45 min. Untul sau uleiul puneţi-l deasupra rulourilor, când acestea s-au rumenit.
Serviţi fierbinte, cu smântână deasupra, pâine proaspătă şi vin roşu dulce.
Pofta buna!