Rulouri de varză
PrinteazaRulouri de varză
- 1,5 kg varză albă mare
- 800 g ciuperci
- 2-3 cepe
- 100 g orez
- 1 legătură mărar
- 1 linguriţă vegeta
- 1 linguriţă boia de ardei dulce
- 1 ou
- 2-3 linguri ulei
- 100 g unt
Mod de preparare:
Foile cele mai mari de varză se pun la fiert în apă clocotită şi sărată timp de 10 minute. Se scurg bine şi se aşază pe un tocător.
Din restul ingredientelor se obţine o umplutură ca de sarmale. Peste fiecare foaie se pun 2 linguri de umplutură şi se rulează formând suluri care se prind cu o scobitoare.
Se aşază într-un vas de jena uns cu unt şi se dau la cuptor să fiarbă înăbuşit până ce varza s-a înmuiat bine, umezindu-se des cu zeamă de legume. Se servesc cu smântână şi mămăliguţă caldă.
Poftă bună!