Rulouri de vinete cu ricotta
PrinteazaRulouri de vinete cu ricotta din: vinete, parmezan, ricotta, oregano, ulei, stafide, seminte de pin.
- 2 vinete
- 200 g ricotta
- 1 lingură seminţe de pin şi stafide
- 1 lingură parmezan ras
- 1 1/2 linguriţă oregano uscat
- 1 lingură ulei de măsline
- ceapa
- stafide
Mod de preparare:
Se spală 2 vinete, se îndepărtează codiţele şi se feliază pe lungime. Se sărează şi se lasă 30 de minute, apoi se tamponează de excesul de apă. Se prăjesc în ulei feliile de vinete, pe ambele părţi.
Intre timp se prepară umplutura: se amestecă 200 g ricotta cu câte 1 lingură seminţe de pin şi stafide, 1 lingură parmezan ras, 1 1/2 linguriţă oregano uscat şi 1 lingură ulei de măsline.
Când feliile de vânătă s-au răcit, se umplu cu amestecul de ricotta, se rulează şi se fixează cu scobitori. Se decorează cu câteva fire de ceapă verde, 1 lingură stafide şi 1 lingură seminţe de pin.
Pentru mai multă savoare, se trag mugurii de pin în tigaia de teflon.
Pofta buna!